TEL: 06 3645 7707

stoffen & materialen

Informatie over de OUTBAG stoffen:

  • Alle stoffen zijn volledig weerbestendig. Dus je kunt ze buiten in de regen laten staan.
  • De stoffen zijn net als met kleding, gevoelig voor zonnebrand. Zonnebrand kan de stof laten verkleuren.
  • Verder heeft elke stof verschillende eigenschappen, zie hieronder de toelichting voor het maken van uw keuze.

Plus

Een Polyester stof met een water- en vuilafstotende oppervlaktebehandeling, waterdicht. PU coating & UV-bestendig 4-5.

Afhankelijk van het aantal zon-uren kan de stof lichter worden van kleur. Donkere kleuren verkleuren sneller in de zon dan de lichte kleuren.

De Plus stof is gecertificeerd volgens de Europese emissienorm REACH is waterdicht en heeft een extra water- en vuilafstotend oppervlaktebehandeling ondergaan.

Canvas

Weerbestendig bovenwerk van duurzaam doek in stonewashed, uiterlijk katoenrijk (75% katoen / 25% polyester). Weerbestendig, vorstvrij, vuil- en waterafstotend. Het is belangrijk om de canvas stof na regen wel goed laten drogen, dit ivm de aanwezigheid van katoen in de stof (dus ook de onderkant van de zitzak goed laten drogen).

Kleurechtheid 4-5

Afhankelijk van het aantal zon-uren kan de stof lichter worden van kleur. Donkere kleuren verkleuren sneller in de zon dan de lichte kleuren.

Let op: de kleur “black” is-pigment geverfd en kan afgeven op zeer lichte kleding!

Light white

Kunstleer (leather-look), UV-bestendigheid 4-5

DeLuxe & Skin

Kunstleer (struisvogelleer- en leerlook), 10% PES / 88% PVC-verbindingen / 2% Nano high-tech verbinding, UV-bestendigheid 7-8, zoutwaterbestendig waterstofchloride bestendig & vlamvertragend. UV-bestendig 7-8

Onze DeLuxe en Skin stoffen zijn een absoluut topproduct van Duitse productie. Ze zijn niet alleen weerbestendig maar ook chloor- en zoutwater bestendig. Daarnaast is UV-bestendig 7-8 de hoogste classificatie voor kleurechtheid.

Vulmateriaal

Het speciaal ontwikkelde vulmateriaal (piepschuim) is vrij van vervuiling, milieuvriendelijk, duurzaam in de vulling volume en biedt een optimaal zitcomfort.