TEL: 06 3645 7707

Frequently Asked Questions


Hier vindt u antwoord op uw vragen.

Verzenden


Onze zitzakken en ligbedden worden binnen Nederland, België, Duitsland en Luxemburg gratis verstuurd.

Pakketten van <10 kg worden verstuurd met DHL. U ontvangt 1 dag voor verzending van uw pakket het track & trace nummer, zodat u uw zending kunt volgen.

Pakketten van >10 kg worden verstuurd door onze meubeltransporteur. De planner van het transport neemt telefonisch contact met u op voor het maken van een leverafspraak.

Voor verzending naar St. Tropez & Ibiza kunt u ons een e-mail sturen info@theoutdoorcompany.nl Wij vragen dan bij onze meubeltransporteur een levertijd en offerte voor u op.

Heeft u zelf al een container gereserveerd bij uw vervoerder voor meubeltransport naar uw huis in St. Tropez en/of Ibiza. Bestel uw zitzakken dan ruim op tijd zodat ze ook op tijd bij uw vervoerder geleverd kunnen worden, zo kunnen we vertraging in het verzenden van uw container voorkomen.

Ja dat kan. Indien u wenst dat uw bestelling wordt verzonden naar een ander land dan Nederland, België, Duitsland of Luxemburg, neemt u dan voorafgaand aan de bestelling contact met ons op. Wij kunnen u dan informeren over de exacte kosten (dit kan sterk variëren, afhankelijk van de bestemming). Mail naar info@theoutdoorcompany.nl of bel +31636457707

Heb je vragen over je bestelling, de levertijd,  de verzending of andere vragen, stuur een email naar info@theoutdoorcompany.nl t.a.v. Carina Kastelein.

Klik hier om de leveringsvoorwaarden te raadplegen.

Betalen


De betaling van de bestelling kunt u op verschillende manieren doen. U kunt in Nederland met Ideal betalen. Voor buitenlandse betalingen kunt u gebruikmaken van de PAYPAL betaalmogelijkheid of u kunt via een bankoverschrijving de betaling doen.

Voor alle opties geldt dat de bestelling wordt uitgeleverd na ontvangst van uw betaling.

Overige vragen


U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Raadpleeg voor de exacte tarieven de website van uw vervoerder. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via info@theoutdoorcompany.nl. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Retouradres:

The Outdoor Company

t.a.v. Peter v/d Ven

Industriestraat 6

2802 AC  GOUDA

Weet je al welke zitzak je bij ons wil bestellen maar wil je voordat je tot bestellen overgaat toch nog even proefzitten, dat kan. Stuur ons even een berichtje via de mail info@theoutdoorcompany.nl, dan plannen we graag een afspraak (alleen mogelijk op vrijdag).

Is het niet haalbaar om langs te komen, geen probleem, wij sturen de stofstalen graag naar u toe zodat u deze op het gemak thuis kunt bekijken.

We hebben alleen de showroommodellen op voorraad in de showroom. Al uw bestellingen worden in opdracht voor u vervaardigt en rechtstreeks vanuit de fabriek uit Duitsland naar u verstuurt. De gemiddelde levertijd voor onze loungemeubels ligt tussen de 2 en 4 weken. U wordt persoonlijk op de hoogte gehouden van de voortgang van uw bestelling. De gemiddelde levertijd van de stoffen Skin, Light White en DeLuxe is 3-6 weken.

Voor verzending naar Ibiza, St. Tropez en de rest van Europa komt daar nog een transfertijd bij van ca. 1-2 weken.

De producten in de stof Light White, Skin White, Kiesel en Chestnut & De Luxe zijn zeer kostbaar en worden alleen in opdracht vervaardigt.

Het is dan ook niet mogelijk deze producten te retourneren. De levertijd van deze producten is ca. 3-6 weken.

Kleur en lichtechtheid geven een indicatie over de mate waarin een stof bestand is tegen het verkleuren.

Dit verkleuren gebeurd onder invloed van zon-, dag- en kunstlicht en is afhankelijk van de gebruikte kleurstoffen en speciale behandelingen. Het is technisch niet mogelijk stoffen te vervaardigen die onder invloed van licht in het geheel niet verkleuren, zeker niet wanneer een stof regelmatig vele uren aan direct zonlicht wordt blootgesteld. Bij donkere kleuren is de verkleuring sneller zichtbaar dan bij lichte. De productinformatie omvat voor lichtechtheid drie klassen.

1.Voldoende (Klasse 1.2.3)
Stoffen met een lichtechtheid in de klasse ‘Voldoende’ zijn redelijk bestand tegen kunst- en daglicht. Het wordt afgeraden deze stoffen aan direct zonlicht bloot te stellen.

2.Goed (Klasse 4.5.6)
Stoffen met een lichtechtheid in de klasse ‘Goed’ zijn goed bestand tegen kunst- en daglicht en redelijk bestand tegen zonlicht. Bij langdurig blootstellen aan zonlicht kan verkleuring optreden.

3.Zeer goed (Klasse 6.7.8)
Stoffen met een lichtechtheid in de klasse ‘Zeer goed’ zijn zeer goed bestand tegen kunst- en daglicht en redelijk goed bestand tegen zonlicht. Bij langdurig blootstellen aan zonlicht kan na geruime tijd een geringe verkleuring optreden.

Outbag


Er wordt altijd aan de deur geleverd. De zitzakken kunnen moeiteloos worden gedragen door het lichtgewicht vulmateriaal door een persoon van normaal postuur. We raden u aan om de omvangrijke dozen om de zitzak voor de deur zorgvuldig uit te pakken en op hun plaats te zetten zonder de verpakking. Gebruik scherpe voorwerpen heel voorzichtig wanneer u de doos opent. Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor schade ontstaan bij het uitpakken.

Weerbestendig: Plus, Canvas Stonewashed Vintagelook, Light White, DeLuxe & Skin stoffen

Of het nu zomer of winter is, regen of sneeuw: Deze outdoor zitzak kunt u het hele jaar buiten laten staan.

Chloor Waterbestendig: DeLuxe & Skin stoffen

Deze zitzak is geschikt voor bij het zwembad. Bestand tegen gechloreerd water. Kwaliteit, chloor waterbestendig imitatieleer.

Zoutwaterbestendig: DeLuxe & Skin stoffen

Deze zitzak is geschikt voor aan zee en strand. Bestand tegen zout water. Kwaliteit, zout waterbestendig imitatieleer.

UV 4-5: Plus, Canvas Stonewashed Vintagelook & Light White stoffen

Deze zitzak kan in fel zonlicht verkleuren.

UV 7-8: DeLuxe & Skin stoffen

Deze zitzak kan na geruime tijd gering verkleuren.

Alle OUTBAG-zitzakken zijn volledig weerbestendig.

De materialen die bestand zijn tegen zoutwater zijn de DeLuxe & Skin stoffen. De overige materialen zoals Plus, Canvas & Light White zijn niet zoutwaterbestendig.

De materialen die bestand zijn tegen chloorwater zijn de DeLuxe & Skin stoffen. De overige materialen zoals Plus, Canvas & Light White zijn niet chloorwaterbestendig.

Zelfs als uw OUTBAG door het buitengebruik lichter wordt (in het bijzonder donkere kleuren zoals anthraciet en zwart en kleuren zoals rood en oranje),  blijven de materialen weerbestendig en veranderen niet van functie.

Daar kunt u de Outbag beschermhoes voor gebruiken. Op die manier beschermt u uw zitzak en het bespaart u een grote schoonmaakklus. Om schimmelgroei te voorkomen mag u de hoes niet gebruiken als de zitzak nog nat en vies is. Door het gebruik van de beschermhoes op een vochtige zitzak kunnen bacteriën, schimmels, gisten en verkleuringen ontstaan. Dus maak uw zitzak goed schoon en laat uw zitzak goed drogen vóór u ze verpakt in de beschermhoes.

N.B. de beschermhoes is een beschermhoes, het is geen regenhoes.

Wij raden het niet aan om gebruik te maken van chemische reinigingsmiddelen. Voor schade ontstaan door het gebruik hiervan kunnen wij geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden.

OUTBAG zitzakken hebben een water- en vuilafstotende bekleding en zijn dus gemakkelijk te onderhouden.

Normale reiniging voor gebruik in de tuin:
Met een beetje lauw water, kunt u gemakkelijk licht vuil verwijderen. Indien nodig kunt u gebruik maken van een zachte doek en zachte zeep. Daarna met ruim water alle zeep verwijderen. Geen zeepresten achterlaten op de stof.  Zoals met alle tuinmeubelen (bv onder bomen) kan na lange periodes van vocht en afhankelijk van de locatie aanslag ontstaan. Om uw zitzak hiertegen te beschermen kunt u gebruik maken van de Outbag beschermhoes *

* https://www.theoutdoorcompany.nl/winkel/onderhoud/beschermhoes-outbag-zitzak/

Hygiënische diepe reiniging bij gebruik aan het zwembad en/of wellnesscentrum:
Voor een hygiënische diepe reiniging adviseren wij Outbag Hygienic Power. Dit is een desinfecterend middel ter bestrijding van bacteriën, schimmels & gisten. Dit kun je afhankelijk van de vervuiling, verdund of onverdund gebruiken. Even in laten trekken en dan afnemen met een schone doek en warm water. Het middel is niet bedoeld om zware vervuiling te verwijderen zoals bijvoorbeeld groene aanslag. Dit kun je het beste reinigen met warm water, zachte zeep & een zachte doek.

*https://www.theoutdoorcompany.nl/winkel/onderhoud/outbag-hygienic-power/

Alle zitzakken zijn voorzien van speciale vulopeningen aan de achterzijde van de zitzak en kan worden aangevuld door het openen van de twee ritsen.

Het vulmateriaal kan slijten en zal dan moeten worden aangevuld van tijd tot tijd. Dit is uiteraard geheel afhankelijk van het gebruik. Bij langdurig gebruik, zoals in openbare ruimtes zal de slijtage hoger dan zijn dan voor privé-gebruik. Het vulmateriaal is te bestellen in onze webshop.

*https://www.theoutdoorcompany.nl/winkel/onderhoud/outbag-vulling/

De materialen waaruit de Outbag zitzakken zijn vervaardigd zijn zeer robuust en van hoge kwaliteit. Maar er kan in het gebruik natuurlijk altijd wat mee gebeuren. Let dus op met scherpe voorwerpen, studs op spijkerbroeken en honden en katten met scherpe nagels. Het is namelijk niet mogelijk om het beschadigde materiaal weer te herstellen, het product verliest daarmee zijn oorspronkelijke sterkte en weerbestendigheid.

OUTBAG’s zijn robuust en ontworpen voor gebruik buitenshuis. Toch zijn ze niet onverwoestbaar en kan er niets gedaan worden tegen schade door scherpe voorwerpen. Behandel uw OUTBAG dus voorzichtig en met goede zorg. Als u zuinig bent op uw OUTBAG dan kunt u er een lange tijd van genieten en gebruik van maken.

Voor de OUTBAG zitzakken geldt een fabrieksgarantie van 1 jaar. De garantie termijn gaat in op de dag van levering aan u. Het vulmateriaal is een verbruiksartikel en hierop is geen garantie of waarborg.

Let op: in de volgende gevallen kun je geen aanspraak maken op vervanging of vergoeding van je product:

  • Het vulmateriaal is een verbruiksartikel en hierop is geen garantie of waarborg;
  • Schade door eigen risico;
  • Als er wijzigingen of aanpassingen zijn aangebracht aan het product;
  • Verkeerd onderhoud;
  • Verkeerd gebruik;
  • Als het product voor andere doeleinden is aangewend dan dat het product bedoeld is;
  • Slijtage en verkleuring door buitengebruik, zoals de producten in de regen laten staan; ook bij outdoor producten geldt dat deze, door gebruik kunnen slijten en verkleuren;
  • Gebruik van een beschermhoes op een nog vochtige zitzak waardoor er bacteriën, schimmels, gisten en verkleuringen kunnen ontstaan.