TEL: 06 3645 7707

Frequently Asked Questions


Hier vindt u antwoord op uw vragen.

Verzenden


Onze zitzakken en ligbedden van OUTBAG & PUSHBAG zijn van een dusdanig volume dat hiervoor helaas geen pakkettarieven gelden. Deze zitzakken en ligbedden worden daarom ook vervoerd met speciaal transport. Wij werken samen met transporteurs die gespecialiseerd zijn in dit transport. Dit geeft u en ons de garantie voor een schadevrije bezorging.

De verzendkosten worden automatisch berekend aan de hand van het aantal artikelen met het daarbij behorend verzendtarief.

Verzendkosten gelden voor verzending binnen Nederland & België exclusief de Eilanden en Zeeuws-Vlaanderen.

Ja dat kan. Indien u wenst dat uw bestelling wordt verzonden naar een ander land dan Nederland, neemt u dan voorafgaand aan de bestelling contact met ons op. Wij kunnen u dan informeren over de exacte kosten (dit kan sterk variëren, afhankelijk van de bestemming). Mail naar info@theoutdoorcompany.nl of bel +31636457707

Je kunt contact opnemen met Carina Kastelein als je vragen hebt over je bestelling de verzending en met al je andere vragen. Ik ben bereikbaar onder nummer +31 636457707 of stuur een email naar info@theoutdoorcompany.nl

Klik hier om de leveringsvoorwaarden te raadplegen.

Betalen


De betaling van de bestelling kunt u op verschillende manieren doen. U kunt in Nederland met Ideal betalen. Voor buitenlandse betalingen kunt u gebruikmaken van de PAYPAL betaalmogelijkheid of u kunt via een bankoverschrijving de betaling doen.

Voor alle opties geldt dat de bestelling wordt uitgeleverd na ontvangst van uw betaling.

Overige vragen


U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Deze kosten bedragen circa 32,95 per pakket, raadpleeg voor de exacte tarieven de website van uw vervoerder. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via info@theoutdoorcompany.nl. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Natuurlijk kun je de modellen in Oudewater komen bezichtigen. Maak een afspraak met Carina via de mail info@theoutdoorcompany.nl of via +31 636457707.

We hebben de modellen niet op voorraad en de bestellingen worden rechtstreeks vanuit de fabriek uit Duitsland naar u verstuurd. De gemiddelde levertijd ligt tussen de 2 en 4 weken. U wordt persoonlijk op de hoogte gehouden van de voortgang van uw bestelling. De gemiddelde levertijd van de stoffen Skin, Light White en DeLuxe is 3-6 weken.

De producten in de stof Light White, Skin White, Kiesel en Chestnut & De Luxe, worden alleen in opdracht vervaardigd.

Het is dan ook niet mogelijk deze producten te retourneren. De levertijd van deze producten is ca. 3-6 weken daar ze op bestelling worden vervaardigd.

Kleur en lichtechtheid geven een indicatie over de mate waarin een stof bestand is tegen het verkleuren.

Dit verkleuren gebeurd onder invloed van zon-, dag- en kunstlicht en is afhankelijk van de gebruikte kleurstoffen en speciale behandelingen. Het is technisch niet mogelijk stoffen te vervaardigen die onder invloed van licht in het geheel niet verkleuren, zeker niet wanneer een stof regelmatig vele uren aan direct zonlicht wordt blootgesteld. Bij donkere kleuren is de verkleuring sneller zichtbaar dan bij lichte. De productinformatie omvat voor lichtechtheid drie klassen.

1.Voldoende (Klasse 1.2.3)
Stoffen met een lichtechtheid in de klasse ‘Voldoende’ zijn redelijk bestand tegen kunst- en daglicht. Het wordt afgeraden deze stoffen aan direct zonlicht bloot te stellen.

2.Goed (Klasse 4.5.6)
Stoffen met een lichtechtheid in de klasse ‘Goed’ zijn goed bestand tegen kunst- en daglicht en redelijk bestand tegen zonlicht. Bij langdurig blootstellen aan zonlicht kan verkleuring optreden.

3.Zeer goed (Klasse 6.7.8)
Stoffen met een lichtechtheid in de klasse ‘Zeer goed’ zijn zeer goed bestand tegen kunst- en daglicht en redelijk goed bestand tegen zonlicht. Bij langdurig blootstellen aan zonlicht kan na geruime tijd een geringe verkleuring optreden.

Outbag


Er wordt altijd aan de deur geleverd. De zitzakken kunnen moeiteloos worden gedragen door het lichtgewicht vulmateriaal door een persoon van normaal postuur. We raden u aan om de omvangrijke dozen om de zitzak voor de deur zorgvuldig uit te pakken en op hun plaats te zetten zonder de verpakking. Gebruik scherpe voorwerpen heel voorzichtig wanneer u de doos opent. Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor schade ontstaan bij het uitpakken.

Alle OUTBAG-zitzakken zijn volledig weerbestendig.

De materialen die bestand zijn tegen zoutwater zijn de DeLuxe & Skin stoffen.

De materialen die bestand zijn tegen chloorwater zijn de DeLuxe & Skin stoffen.

Zelfs als uw OUTBAG door het buitengebruik lichter wordt (in het bijzonder donkere kleuren zoals anthraciet en zwart en kleuren zoals rood en oranje),  blijven de materialen weerbestendig en veranderen niet van functie.

Daar kunt u de Outbag beschermhoes voor gebruiken. Op die manier beschermt u uw zitzak en het bespaart u een grote schoonmaakklus. Om schimmelgroei te voorkomen mag u de hoes niet gebruiken als de zitzak nog nat en vies is. Dus maak uw zitzak goed schoon en laat uw zitzak goed drogen vóór u ze verpakt in de beschermhoes.

Wij raden het niet aan om gebruik te maken van chemische reinigingsmiddelen. Voor schade ontstaan door het gebruik hiervan kunnen wij geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden.

OUTBAG zitzakken hebben een water- en vuilafstotende bekleding en zijn dus gemakkelijk te onderhouden.

Normale reiniging voor gebruik in de tuin:
Met een beetje lauw water, kunt u gemakkelijk licht vuil verwijderen. Indien nodig kunt u gebruik maken van een zachte doek en zachte zeep. Daarna met ruim water alle zeep verwijderen. Geen zeepresten achterlaten op de stof.  Zoals met alle tuinmeubelen (bv onder bomen) kan na lange periodes van vocht en afhankelijk van de locatie aanslag ontstaan. Om uw zitzak hiertegen te beschermen kunt u gebruik maken van de Outbag beschermhoes.

Hygiënische diepe reiniging bij gebruik aan het zwembad en/of wellnesscentrum:
Voor een hygiënische diepe reiniging adviseren wij Outbag Hygienic Power. Dit is een desinfecterend middel ter bestrijding van bacteriën, schimmels & gisten. Dit kun je afhankelijk van de vervuiling, verdund of onverdund gebruiken. Even in laten trekken en dan afnemen met een schone doek en warm water. Het middel is niet bedoeld om zware vervuiling te verwijderen zoals bijvoorbeeld groene aanslag. Dit kun je het beste reinigen met warm water, zachte zeep & een zachte doek.

Alle zitzakken zijn voorzien van speciale vulopeningen aan de achterzijde van de zitzak en kan worden aangevuld door het openen van de twee ritsen.

Het vulmateriaal kan slijten en zal dan moeten worden aangevuld van tijd tot tijd. Dit is uiteraard geheel afhankelijk van het gebruik. Bij langdurig gebruik, zoals in openbare ruimtes zal de slijtage hoger dan zijn dan voor privé-gebruik. Het vulmateriaal is te bestellen in onze webshop.

De materialen waaruit de Outbag zitzakken zijn vervaardigd zijn zeer robuust en van hoge kwaliteit. Maar er kan in het gebruik natuurlijk altijd wat mee gebeuren. Let dus op met scherpe voorwerpen, studs op spijkerbroeken en honden en katten met scherpe nagels. Het is namelijk niet mogelijk om het beschadigde materiaal weer te herstellen, het product verliest daarmee zijn oorspronkelijke sterkte en weerbestendigheid.

OUTBAG’s zijn robuust en ontworpen voor gebruik buitenshuis. Toch zijn ze niet onverwoestbaar en kan er niets gedaan worden tegen schade door scherpe voorwerpen. Behandel uw OUTBAG dus voorzichtig en met goede zorg. Als u zuinig bent op uw OUTBAG dan kunt u er een lange tijd van genieten en gebruik van maken.

Voor de OUTBAG zitzakken geldt een garantie van 2 jaar op de buitenste weerbestendige laag van de zitzak en de verwerking van de zitzak. De garantie termijn gaat in op de dag van levering aan u. Het vulmateriaal is een verbruiksartikel en hierop is geen garantie of waarborg.

Let op: in de volgende gevallen kun je geen aanspraak maken op vervanging of vergoeding van je product:

  • Het vulmateriaal is een verbruiksartikel en hierop is geen garantie of waarborg;
  • Schade door eigen risico;
  • Als er wijzigingen of aanpassingen zijn aangebracht aan het product;
  • Verkeerd onderhoud;
  • Als het product voor andere doeleinden is aangewend dan dat het product bedoeld is;
  • Slijtage en verkleuring door intensief buitengebruik, zoals de producten in de regen laten staan; ook bij outdoor producten geldt dat deze, door intensief gebruik kunnen slijten en verkleuren.